Can I ask you something I've always wanted to ask the real batman?


tirsdag 10. juli 2012

Skal vi dra på spillmesse, kjære?

At min bedre halvdel er litt mer ihuga spillfantast enn det jeg er, er noe alle som kjenner oss vet. At jeg er en delvis grei gamerkone er heller ikke noen større hemmelighet. Ettersom jeg faktisk deler noe av denne fascinasjonen, er det ikke så vrient å være støttende kone. Det ville ikke falt meg inn å sette ned foten når det er noe han vil ha - enten det er spill, hardware eller tekniske duppeditter - men noen ganger har enkelte innkjøp blitt utsatt på ubestemt tid...


Min skjønne ektemake og reir-kamerat, røytende hannugle eller hva jeg nå skal kalle ham, har trofast lest Penny Arcade i flere år. Jeg er glad i Tycho og Gabe også, og innrømmer at jeg på ett tidspunkt har hatt et høyst reellt mareritt om the Fruitfucker. Jeg er dog ingen fast leser og endel av det de skriver flyr langt over hodet på meg, ettersom jeg er tidvis selektiv i hvilke spill jeg kaster bort tid på.
Vi satt nylig og diskuterte årets ferie og hvilken storby vi skulle innvadere her litt forleden. Noe som innebærer at jeg sjekker priser, planlegger butikker jeg skal innom, samtidig som vi trenger en dose historiske sights, og gjerne litt krigshistorie. Roma, med sine fine handlegater, Colosseum og katekomber tronet høyest på listen over mulige feriemål. Men etter å ha hjulpet en god venn i et liten økonomisk krise og fått blod på tann for nedbetaling av gjeld og litt økonomisk styring, så ble vi enige om å holde oss i moderlandet i år.

Noen dager etter at denne avgjørelsen falt, så gløtter Herr Ugle bort på meg under middagen en dag.

- Skal vi dra til PAX neste år? spør han muntert.
- Eh, whatnow? svarer jeg, mens jeg forsøker å utsette svaret mitt og panisk planlegger hvor vi må bytte fly og føler for å google hotellpriser i USA før jeg tar stilling til spørsmålet.
- PAX! Det er to stykker, en på østkysten, en på vestkysten. Den i Seattle er størst! Min kjære skinner i øya, og det er ikke første gang han har lekt med denne tanken.

Det min kjære fabler om, er Penny Arcade Expo, en spillmesse som utfordrer E3 i størrelse! En geekansamling som får The Gathering i Vikingskipet til å fremstå som en korøvelse på en onsdagskveld med Tensing. Ikke for å mobbe The Gathering. Eller Tensing, for den del.

Herr Ugle er ikke 100% seriøs. Jeg kjenner ham såpass. Men han har grundig lyst, jeg kjenner ham så godt også. Det er på mange måter hans Mekka. Så jeg tenkte litt på det. Jeg er rimelig sikker på at jeg også vil storkose meg. Jeg gruer meg bare til den lange reisen, for jeg er ikke overstadig glad i å fly.

Men, med en billettpris på rundt $65-70 per pers for tredagerspass, og flyreise pluss hotell som vil ende på rundt 15-16 000 kroner for fem søvnløse døgn i Seattle, så er det definitivt mulig. Såh, jeg flytter rundt på noen usle, umerkede sparekroner, og nå står kroner 650 på en sparekonto øremerket PAX 2013. Herr og fru Ugle skal på nerdetur og jeg skal se hvor ille berørt han blir når jeg forsøker å putte dollarsedler ned i trusene på de peneste av booth-babesene, samt spørre alle jeg møter hvor jeg får kjøpt meg en tam Fruitfucker. Jeg kan jo ikke la ham slippe helt gratis heller. Men Seattle har nok noen skobutikker jeg kan drasse ham med meg i som hevn.

Tidenes groveste prisestimat, vi skal bruke 24 000 kroner på neste års ferie, en langhelg på spillmesse i USA. Woah. Jeg må innom nettbanken og sette noen kroner over på fondskontoen min, så jeg slutter å føle meg svimmel. 

Neon som har vært der og har tips til must-sees og must-dos? Si gjerne fra, vi er grønne på schvæære spillmesser, så dette kan bli interessant.

6 kommentarer:

 1. Åh, det høres spennende ut! Ja, jeg kunne vel tenke meg mer en film og tv messe eller noe alla comicon, men spillmesse er sikkert artig det og! Vi har pratet om det her i huset også, men aldri blitt noe mer enn det. Blir spennende å følge med ^^

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi har aldri gjort noe lignende før, men det er mer pga økonomi enn lysten, for å si det sånn. Synd vi ikke tenkte på det tidligere, så kunne vi reist i år. Må pass på å ha tunga rett i munnen over nyttår og sørge for å tigge våre arbeidsgivere om fri når det skal skje. Men funderer på om PAX Boston er et bedre alterntiv enn Seattle.. litt kortere flytid. :P

   Slett
 2. Gud jeg har alltid lyst til å drå på en spillmesse! Prøv å organiser med folk fra guildet ditt og kanskje du får med deg flere :) Kunne vært morsomt

  SvarSlett
  Svar
  1. Thi hi. Er du ett av guildbarna mine eller? ;-)

   Slett
  2. Haha, det tviler jeg på at jeg er desverre :) Jeg er på en pause fra WoW for å prøve Tera :D Absolutt å anbefale om man trenger et avbrekk! Jeg innser allikevel at det er høyst midlertidig og jeg er ferdig med å lure meg selv til å tro at WoW er lagt på hylla for godt med det første ("Hæ? Ny expansion? Allerede? Må jo nesten prøve den da..")

   Men når jeg tar turen tilbake til WoW må jeg nok finne meg nytt guild, så om dere har behov for en holy/disc priest er det bare å rope ut :D

   Slett
  3. Jeg vet ikke om jeg selv må på jakt etter ny server og nytt guild. Guildet mitt har blitt for gamle og vandrer videre til andre spill. Skal skrive litt om det en annen dag her inne. Tera, ja. Det er jo veldig pent! Tok selv pause fra WoW for å spille Star Wars the Old Republic - men det skuffet litt etter å ha levlet rundt i ring i noen måneder. :)

   Slett

Jeg er tilhenger av at folk skal kunne poste anonymt. I enkelte perioder så skrur jeg av denne muligheten, da jeg ikke har tid/nettilgang til å følge med jevnlig.

Beklager dette
- Ugla